GRACE omstreeks 2012 [NLR]

NLR's GRACE naar NTM
Geplaatst: 29 oktober 2018

Als gevolg van ontwikkelingen in de vliegtuigindustrie nam het aantal onderzoeksopdrachten voor GRACE (Generic Research Aircraft Cockpit Environment) af. Daarom besloot het Directieteam van het NLR in april van dit jaar, dat de GRACE-onderzoeksimulator per 31 december 2018 zal worden 'gesloten' of al eerder indien dat mogelijk zou zijn! De laatste vlucht vond plaats op 9 oktober 2018!

NLR mag zich nu Koninklijke NLR noemen
Geplaatst: 8 april 2019

Ter ere van het 100-jarige bestaan is op 5 april door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander aan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), het predicaat Koninklijk toegekend. Deze eervolle onderscheiding is de bekroning op het werk van NLR als toonaangevend technologisch kennisinstituut op het gebied van lucht- en ruimtevaart in Nederland. Het predicaat is uitgereikt door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. NLR mag zich nu Koninklijke NLR noemen.

 

Nieuwsbrief, jaarverslag en beleids- en werkplan
Geplaatst: 20 maart 2020
Nieuwsbrief 75 is verschenen (18 maart 2020) en op de website geplaatst (20 maart 2020). Inhoud o.a.:
| Donateursbijeenkomst | NIVR 70 jaar | Beeldbank |
Door omstandigheden (coronacrisis) kan de papieren versie nog niet worden verzonden naar onze donateurs en is vooralsnog alleen hier te lezen en te downloaden.
De hierin aangekondigde donateursbijeenkomst op 18 april ging niet door en wordt verplaatst naar een latere datum.
Het jaarverslag 2019 en het Beleids- en werkplan 2020-2022 zijn eveneens verschenen en zullen t.z.t. als bijlagen bij de nieuwsbrief worden toegezonden.

 

Samenwerkingsovereenkomst met NRM getekend

GRACE overgedragen aan de Erfgoedstichting
Geplaatst: 15 mei 2019

Op 8 mei jl. is de in 2018 overtollig geworden vluchtsimulator GRACE door het NLR overgedragen aan de Stichting Behoud Erfgoed NLR (SBEN). De overdrachtsovereenkomst werd getekend door Leo Esselman, namens het NLR en Kees Bakker, namens de Erfgoedstichting (foto). Hiermee ontving de stichting een bijzonder stuk NLR-erfgoed in eigendom.

Nieuwsbrief, jaarverslag en beleids- en werkplan op de post
Geplaatst: 6 mei 2020
Door de coronacrisis kon de papieren versie van de Nieuwsbrief 75 in maart niet worden verzonden naar onze donateurs. Vandaag is daar verandering in gekomen. In de postzending zitten ook het jaarverslag 2019 en het Beleids- en werkplan 2020-2022.

 

Webdesign Martin