Uitnodiging voor de volgende donateursbijeenkomst
Geplaatst: 27 april 2022
Uitnodiging voor het bijwonen van de donateursbijeenkomst, die plaatsvindt op zaterdag 21 mei 2022 van 14:00-16:30 uur in het Auditorium van het NLR in Marknesse (NOP). De lezing is getiteld: Inleiding en persoonlijk getint overzicht van de Structural Integrity werkzaamheden bij het NLR. Spreker is: Lex ten Have.

Het bestuur van de erfgoedstichting presenteert aan zijn donateurs en aan overige belangstellenden het volgende programma:

13:30 uur  Zaal open (koffie/thee)
14:00 uur  Welkom door Kees Bakker, voorzitter
14:15 uur  Lezing door Lex ten Have (zie toelichting)
16:00 uur  Drankje en hapjes in het Auditorium
16:30 uur  Einde

U kunt zich tot uiterlijk 13 mei aanmelden per e-mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, adres (ook van de introducés).
Tot zaterdag 21 mei bij het NLR! Let op: deze keer in de vestiging Marknesse in de NOP!

  TOELICHTING  

Het NLR ondersteunt nationale en internationale defensie organisaties op vele manieren bij de inzet en instandhouding van hun vliegende wapensystemen. Een van de toepassingsgebieden betreft o.a. het bedenken en implementeren van maatregelen om operationele inzetbaarheid te vergroten, onderhoudskosten te verlagen, de levensduur van componenten te verlengen, voorraadvoorspellingen te doen en de logistieke footprint van een uitzending te minimaliseren. Termen die in dit verband ook wel gebruikt worden zijn gebruiks- en levensduurbewaking, asset management en structural integrity assessment.
   Het NLR is de afgelopen decennia zeer actief geweest in dit werkveld. Er is veel onderzoek verricht, er is veel internationaal samengewerkt met andere kennisinstituten en militaire vliegtuiggebruikers en het NLR heeft diverse innovatieve toepassingen ontwikkeld die inmiddels hun waarde hebben bewezen en ook internationaal zijn erkend door grote spelers als Lockheed, Boeing, Airbus, USAF en USNavy.
   Lex ten Have is betrokken geweest bij een groot aantal NLR-projecten van legacy systemen zoals Bo-105, F-16, Lynx en Orion en hij heeft de introductie meegemaakt van de Chinook, Apache, Cougar, Hercules, F-35 en NH90.
   De lezing geeft een inleiding en persoonlijk getint overzicht van zijn structural integrity werkzaamheden bij het NLR, ruim gelardeerd met voorbeelden, wetenswaardigheden en anekdotes.

Webdesign Martin