Welkom

Welkom op de website van de Stichting Behoud Erfgoed NLR (SBEN)
(voorheen Stichting Historisch Museum NLR).

Koninklijke NLR - Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is onder de naam Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart (RSL) opgericht in 1919, in hetzelfde jaar als Fokker en de KLM. De RSL was van 1919 tot 1937 een rijksdienst. Op 31 mei 1937 werd de RSL omgevormd tot de Stichting Nationaal Luchtvaartlaboratorium (NLL). Op 13 april 1961 werd 'ruimtevaart' aan de naam toegevoegd en werd de naam: Stichting Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). In september 2015 is de huidige naam ingevoerd. Per 5 april 2019 mag het centrum zich Koninklijke NLR noemen.

Onze stichting beheert het erfgoed van het NLR en van zijn rechtvoorgangers.
De museumcollectie is thans opgeslagen bij het NLR en kan (gedeeltelijk) worden uitgeleend voor specifieke exposities binnen en buiten het NLR.
Het historisch archief is, na de renovatie van enkele gebouwen van het NLR, weer terug in de kelder van het hoofdgebouw en is op aanvraag toegankelijk.

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die zich richt op het bewaren en toegankelijk maken van het erfgoed van het NLR en op het toegankelijk maken van oude documenten en oud beeldmateriaal waarover de stichting beschikt.

Wilt u meer weten? Bezoekt u dan de overige pagina’s van deze website of neem contact op via het contactformulier (zie menu: Contact > Contactformulier).

Webdesign Martin